20 november 2014

När blir volymdiskussionen politiskt korrekt?

Migrationsverket räknar med att Sverige får ta emot en halv miljon flyktingar de kommande fyra åren. Ingen politiker (utom SD:s) vågar på allvar diskutera hur många vi kan att ta emot.

Åtskilliga kommunalråd klagar och säger att man inte klarar av att ens integrera de nysvenskar vi redan har här. Bostäder saknas och jobb finns inte heller. Pengar och personal saknas för att få fram fler dagis och skolor som krävs på grund av den ökande folkmängden i de mest utsatta kommunerna, vilka ofta är glesbygdskommuner med dålig skattekraft.

Men ledarskribenter i flera tidningar har den senare tiden närmat sig frågan om hur många invandrande flyktingar m.fl. vi kan ta emot. Politikerna (utom SD:s) värjer sig för ämnet och gör allt man kan för att undvika att svara när frågan ställs.

Det finns tre sätt att ta tag i frågan: 1) Ta upp en diskussion om man ska begränsa invandringen och även i så fall hur; 2) Ta upp en diskussion om hur man snabbt kan skapa fler jobb och bostäder åt nysvenskarna utan att prata om begränsningar i invandringen; 3) Göra som hittills, dvs. inget prat alls och fortsätta att betrakta frågan som en ickefråga.

Att begränsa invandringen är nog svårt då det finns internationella överenskommelser som vi måste följa. Att få övriga länder i Europa att frivilligt ta emot fler flyktingar är nog helt omöjligt. Förmodligen skrattar man i andra länder åt oss, de dumma svenskarna.

När de som röstade på SD i september fick frågan vilken ideologi de sympatiserar med svarade hälften liberalismen, socialliberalismen eller konservatismen. Det talar för att något av de borgerliga partierna borde vara det första att nalkas frågan om begränsningar i invandringen. Under tiden finns risken att SD får ännu fler väljare, som man i första hand plockar från allianspartier. Den senaste ökningen bestod ju främst av f.d. M-väljare och M har precis nu lagt en motion som går ut på att begränsa anhöriginvandringen, vilket övriga partier tar avstånd från.

Fler bostäder då? Jo, de behövs även utan ökad invandring. Nu ska även Svenska kyrkan ge sig in i asylbostadsbranschen och börja konkurrera med Skara-Bert. Men det kommer inte att räcka. Snabbyggda baracker med låg standard kan vara en lösning, men då får vi andraklassbostäder och det är inte önskvärt.

Fler jobb? Arbetslösheten var ju den stora valfrågan och att snabbt fixa flera riktiga jobb är omöjligt. Om våra nysvenskar, varav flera är lågutbildade, ska få jobb så måste det vara enkla låglönejobb och sådana har vi inga i Sverige. Att skapa sådana jobb går utmärkt då arbetsuppgifter finns, men facket kommer att sätta stopp för det. Facket intresserar sig bara för dem som redan har jobb.

Alltså återstår bara det tredje alternativet: att inte göra något alls. Och det går bra tills SD tyvärr blir så stort att övriga partier måste ta hänsyn till det. Kanske redan 2018?

SD vädrar morgonluft. Det ska bli intressant om några veckor. Kommer SD att fälla Löfvens budget och tvinga fram ett extraval (det heter så) för att få bort miljömupparna ur regeringen och få bort kommunisternas inflytande?

Och kommer M att kunna locka tillbaka de väljare som röstat på SD?


1 kommentar:

  1. Bra att du skriver om denna fråga. Problemen med denna stora ström av flyktingar kommer att bli enorma efter bara några år. Att andra EU-länder skulle ta emot fler flyktingar är bara en from förhoppning som inte kommer att inträffa. Politikerna lyssnar inte på sina väljare. Morgan Johansson sa: "Det är ju bara en procent av Sveriges befolkning" när han kommenterade detta årets stora flyktingström. Man tar sig för pannan. Rikspolitikerna saknar förankring i verkligheten. Kommunpolitikerna däremot får känna på problemen. J.L.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...