28 april 2010

När ska Finansdepartementet bjuda tillbaka?

Lördagen den 26 april 1987 var det stor friluftsdag för de anställda vid dåvarande Riksskatteverket (RSV) i Solna, det som i dag är Skatteverkets huvudkontor. Men det var inte bara RSV-are och deras familjer som deltog utan även personalen vid Finansdepartementets skatteavdelning med familjer.

Aktiviteterna var bl.a. promenad eller motionslöpning längs Bällstaviken till Huvudsta slott och tillbaka, fika i personalmatsalen där finansminister Feldt tävlade med generaldirektören Nilsson i konsten att slå ned stora spikar i en planka så snabbt som möjligt. Vem som vann minns jag inte.

Men däremot minns jag att finansministern lovade att departementet skulle bjuda in till en motsvarande motions- och aktivitetsdag. Men inget har hänt, trots att departementet haft 23 år på sig.

Det kanske är dags att generaldirektören Hansson och överdirektören Andersson påminner sina gamla polare i departementet att det är dags. Och då tycker jag att även RSV-Veteranerna borde bjudas in eftersom många av dem var med 1987.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...