13 april 2010

Lärarna ska bli legitima

Regeringen tänker ge utbildade lärare legitimation, dvs. det ska gå att kunna bli leg. lärare - precis som leg. läkare, leg. sjuksköterska, leg. tandläkare m.fl.

Det är ju bra om det leder till bättre status och högre lön för lärarna. Men varför inte gå direkt på problemet och ge dem en rejäl lönehöjning på en gång? Legitimationer, nya titlar och annat hjälper nog inte så mycket. Det är lönen det handlar om när det gäller yrkets status. Och att det blir fler killar som blir lärare.

Legitimationen som lärarna ska få om några år... hur kommer den att se ut? Det blir väl ett papper, som kan sättas i en pärm. Men varför inte ge dom en riktig legitimation i form av ett id-kort, typ polisens. Då skulle lärare kunna vifta med det framför ögonen på bångstyriga elever och besvärliga föräldrar. Dessutom skulle Skatteverket kunna producera id-korten/legitimationerna.

Sedan skulle man kunna fortsätta att legitimera även andra lågstatusyrken, t.ex. städare... jag menar lokalvårdare. Leg. lokalvårdare, varför inte?

1 kommentar:

  1. Även skattehandläggare borde legitimeras i så fall. Ett statligt låglöneyrke utan karriärmöjligheter pga en feg ledning med socialistiska värderingar. Det lönar sig inte att vara duktig/flitig som skattehandläggare.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...