29 april 2010

Är fotboll verkligen en idrott?

Min hemstads fotbollslag ÖSK ligger nu trea i Allsvenskan, trots förlusten igår. För några år sedan åkte ÖSK ur allsvenskan därför att klubbens ekonomi var dålig. Vad har ekonomi med fotbollandet att göra? Det borde väl enbart vara målen som räknas huruvida man är med i Allsvenskan eller inte?

Nu finns risken att ÖSK petas ur Allsvenskan igen - inte heller denna gång på grund av antalet mål utan på grund av andra orsaker. Klubben lär ha sålt en spelare som hade samma agent som köparklubben och det är visst ett regelbrott. Straffet kan alltså bli nedpetning från Allsvenskan.

Jag har i min enfald alltid trott att idrott är sportsligt. Nä, jag har helt fel. Fotboll är numera mer finansiella transaktioner än idrott. Tiden är ur led.

PS. Märkligt att Allsvenskan får heta Allsvenskan, nu när vi har lag som Assyriska , Syrianska m.fl. Är inte namnet Allsvenskan diskriminerande? Klåfingrigheten brukar ju vara stor när det gäller att byta namn på olika begrepp och företeelser bara för att vara "politisk korrekt".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...