5 januari 2013

Det mesta verkar vara på väg utför?

När man följer nyhetsflödet verkar allt vara på väg utför i Sverige:

Försvaret kan inte försvara landet längre eller betala lön i tid till de få soldater man har kvar. Polisen klarar inte av att stävja brottsligheten, varken den vardagliga eller den organiserade. Sjukvården har inte sängar till alla patienter och har slutat städa sina lokaler. Skolan kan inte lära ut eftersom elevernas kunskaper minskar år från år. Integrationspolitiken leder till ökad främlingsfientlighet.  Äldrevården låter åldringar ligga ensamma och självdö.  Barnomsorgen har inte koll på alla ungar då barngrupperna är för stora. Arbetsförmedlingen förmedlar inga jobb. Företag med forskning flyr landet. Bönderna får inte vettigt betalt för mjölken och slaktar sina kor. Studenter vid högskolor och universitet kan varken läsa eller skriva. Kärnkraftverken är skrotfärdiga och kan inte leverera el under vintern. Tågen går inte – och om de går, så går de inte i tid. Snön som faller röjs inte.
Ja, listan kan göras hur lång som helst. Men en verksamhet verkar i alla fall fungera: Skatteverket. Eller...?

 

2 kommentarer:

  1. Den löpande verksamheten fungerar nog, men när det gäller skattekontrollen - då är vi nog i samma situation som försvaret.//JL

    SvaraRadera
  2. Skojar du? Asylindustrin med alla dess kringverksamheter blomstrar ju som aldrig förr. Aldrig att de inblandade skulle behöva spara eller skära ner på något hörn. Synd att det inte gynnar Sverige som land.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...