25 januari 2013

Brott mot rikets säkerhet?

Vår överste befälhavare berättade ju i en tidningsintervju att vårt försvar bara kan försvara Sverige i max en vecka - och bara på ett ställe! Det ledde till en debatt om vårt försvar och fick svenska folket att sömndrucket vakna upp, i alla fall lite grann, enligt undersökningar som gjorts.

Jag tycker att det enda raka är att vi blir medlem på riktigt i Nato, som vi kucklat under täcket med i  över sextio år. Men det vågar våra politiker inte göra för då skulle de få smäll på fingrarna av Putin & Co och kanske riskera att Ikeas varuhus i Ryssland skulle bli utan elektricitet. Eller något annat åt det hållet. Kanske krav från Putin att få ha en "civil vaktstyrka" på Gotland för att skydda gasledningen.

Vår frispråkige överbefälhavare som tog bladet från munnen riskerar nu att åtalas för brott mot rikets säkerhet. Själv säger han att kunskapen om vårt försvar är allmängods för den som är någorlunda insatt (som t.ex. de försvarsattachéer som många länder har stationerade hos oss). Putin & Co i Kreml måste ha skrattat sig fördärvade och kissat i byxorna när det fick höra att vår högste militär riskerar åtal!

Nä, då är det nog ett större brott mot rikets säkerhet att i stort sett ha avvecklat vårt försvar och dessutom hårdnackat vägra att gå med i Nato på riktigt.

2 kommentarer:

  1. vår överste befälhavare eller vår överstebefälhavare - det är frågan (rad ett...)

    SvaraRadera
  2. Han är överbefälhavare, dvs. den befälhavare som är högst upp = överst. Därav min lilla ordlek: överste befälhavare.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...