12 mars 2020

Han som flydde i taxi från Italien

Världen, Europa och Sverige är snart helt lamslaget på grund av Coronaviruset. I USA har Trump stängt flyget dit och den mexikanska ölen Corona har tappat i försäljning. Här hemma får statens epidemiolog och folkhälsans egen myndighet kritik för senfärdighet. Man vill undvika panik. 

Enligt sagan ska man inte ropa att vargen kommer när den inte gör det. Men jag tycker nog att man ska vara extra försiktig när man har att göra med ett riktigt vargavirus som det här pilsnerviruset, vad det nu hette? Var det Budweiser eller Corona? (Man kanske inte ska skämta om det som är allvarligt?)

Trots allt det är bättre att vara för försiktig och ta till extraordinära åtgärder och få kritik för det i efterhand än tvärtom.

Hela Italien är i karantän och avstängt. En svensk chefsperson som varit på skidsemester i Alperna blev fast där när gränserna stängdes. Men han kom på råd.

Han mutade en taxichaufför att köra honom över gränsen och in i Schweiz. Där tog han sig vidare med buss till en flygplats och kunde flyga hem till Sverige.

Vad gör han här? Jo, han åker till jobbet direkt och i ett lönesamtal med en medarbetare sitter han och skryter över sin flykt från det virusdrabbade Italien.

Det är inte säkert att han är smittosam, men han borde ha stannat hemma i bostaden i ett par veckor för att få besked. Dåligt omdöme till 100 %.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...