1 januari 2020

Min blogg har funnits i tio år

Det var den 1 januari 2010 som jag gjorde mitt första blogginlägg. Sedan dess har det blivit ytterligare 1 144 inlägg - ungefär ett inlägg var tredje dag eller två per vecka. Första året gjorde jag 248 inlägg, sedan har det minskat och är nu ca 60 per år. Antalet besökare har varit drygt 70 000 men jag har bara åtta fasta följare. 

Det var min dotter som tyckte  att jag skulle börja blogga. Det var för tio år sedan. Hon hjälpte mig med det praktiska att komma igång. Jag jobbade fortfarande när bloggen startade men blev pensionär på heltid några månader in på det nya året.

Tydligen hade jag ett uppdämt behov av att "skriva av mig". Första året skrev jag nästan 250 inlägg och första månaden lyckades jag klämma ur mig 34 inlägg - mer än ett varje dag. Många av dem handlade då om mitt yrkesliv.

Jag har alltid gillat att skriva korta snuttar och uttrycka vad jag tänker och känner. Att författa romaner  har jag varken ork eller tålamod till. Redan i tonåren började jag skriva insändare i Nerikes Allehanda, tidningen i min hemort Örebro. Att skriva uppsatser var det jag gillade bäst i skolan och i det ämnet fick jag alltid högsta slutbetyg (A).

I mer än trettio år gjorde jag en intern tidning på (Riks)Skatteverket. I varje nummer hade jag en kolumn där jag risade, rosade och skrev även sånt som en del (chefer) inte alltid gillade. Men min spalt var det mest lästa - och ofta det enda lästa - i tidningen. Personalen uppskattade mina rader. Därför var lätt för mig att börja blogga.

Under åren som gått  har antalet inlägg minskat och har de senaste åren varit runt sextio, dvs. ca ett i veckan. Redan från första dagen hade jag en räknare som noterade antalet besökare, men den räknaren slutade att fungera förra året.

Jag hade då nått lite drygt 70 000 unika besök.

Nu har jag kommit upp i över 1 140 inlägg om allt möjligt och snart haft 220 000 sidvisningar, dvs. ungefär 60 om dan i snitt. Men jag har bara ett fåtal fasta följare, vilket jag tycker är synd. Antalet kommentarer har varit drygt 460 men det kunde gärna vara flera.

Windows är det vanligaste operativsystemet som används (66 %) följt av iPhone, Macintosh, Android och Linux. Explorer är den vanligaste webbläsaren följd av Chrome, Firefox och Safari.

Det mest lästa inlägget handlar om när jag skulle byta gasolflaska till min grill och fick problem med att få bort den röda plastpluggen i nya flaskan. Det är från den 18 december 2011 och har haft nästan 4 000 sidvisningar.

Jag hoppas att ni som hittat fram till min blogg fortsätter att läsa det jag skriver. Avslutningsvis ber jag att få önska alla er ett gott nytt år och dito decennium!

2 kommentarer:

  1. Hejsan Björn!
    Jag är en ständigt återkommande läsare som jobbar på din gamla arbetsplats och finner stort nöje i dina anekdoter och övriga kåserier. Dock är det ofta problem med att skicka kommentarer som anonym, jag har gjort det flera ggr men ofta har de inte publicerats här ändå. Ifall du kan läsa detta så går det trots allt ändå ibland. Trevlig fortsättning på det nya året. Mvh/E

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej E! Tack detsamma! Kul att du läser min blogg. Alla kommentarer (utom nåt enstaka tokinlägg) som nått mig har jag publicerat. Jag får ett mejl om att jag har en kommentar att publicera. Märkligt att dina tidigare kommentarer inte nått mig. Ge inte upp utan gör nya försök. // Med vänlig hälsning Björn

      Radera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...