24 januari 2020

Muslimskt parti i riksdagen 2022?

Sunnimuslimer i Sverige har bildat ett eget politiskt parti som heter Nyans. På kravlistan står att islamofobi ska bli en egen brottsrubricering och att muslimer ska få minoritetsgruppstatus i grundlagen. Han som startade partiet var tidigare centerpartist och man skulle gärna se Mehmet Kaplan, f.d. miljöpartist, som partiledare.

För några år sedan skrev jag i ett inlägg här på min blogg att jag inte skulle bli förvånad om muslimer i Sverige bildade ett eget parti. Nu har det skett.

Tanken är att det nya muslimpartiet Nyans 2022 ska komma in i kommunfullmäktige i en rad städer bl.a. Stockholm, Göteborg, Malmö, Örebro, Växjö. Målet är även att komma in i riksdagen.

När nu sunni har bildat ett parti kommer säkert även shiamuslimerna att göra det. Jag skulle inte bli  förvånad om inte även somalierna gör det. De räknar alla med att plocka röster i de invandratäta förorterna varav många är s.k. utanförskapsområden. De som i så fall kommer att förlora röster är nog i första hand de på vänsterkanten, dvs. V, MP, S och kanske även C.

Om man räknar de invandrare vi har och ser till vilka länder de kommer från så är drygt 10 % av befolkningen muslimer vilket i så fall är ca en miljon. Det finns alltså en stor väljarpotential.

Antag att ett eller flera muslimska partier kommer in i riksdagen och blir tungan på vågen och får ett avgörande inflytande i vårt land. Vad kan hända då? Sharialagar? Slöjor på alla?

Nu är ju inte alla muslimer fundamentalister men man vet ju inte vilka som får inflytande över partierna. Och inte heller vilka andra länder som i bakgrunden vill styra och ställa genom att t.ex. bidra med pengar.

Hur som helst ska valet i Sverige om drygt två år bli spännande.


2 kommentarer:

  1. Det har under flera år pratats om att bilda ett pensionärsparti men det har tack och lov inte blivit något av det. Man kan inte ställa generationer mot varandra. Jag hoppas det inte blir något muslimskt parti heller.

    SvaraRadera
  2. Jag ser fram mot framtida TV-debatter när företrädare från M, KD och SD kräver svar från Nyans om t. ex. kvinnans ställning i samhället och familjen.

    Risken finns att de som uttalar sig kritiskt om Nyans och därmed om muslimer blir polisanmälda för hets mot folkgrupp.

    Partierna på vänstersidan är nog rätt tysta i debatten.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...