17 september 2014

Ökat röstetal för SD i flera Bergslagsbyar

Jag har tidigare på min blogg berättat om att flera små byar i Bergslagen tagit emot hundratals asylsökande, vilket skapat problem av olika slag. Ett exempel är den lilla gruvbyn Stråssa i Lindesbergs kommun som har ca 300 vuxna invånare och som härbärgerar över 100 asylsökande, främst från Afrika. Anledningen är att det har funnits tomma bostäder i byn. Förhållandet är likartat i byarna och orterna i närheten av Stråssa.

Detta ger utslag i valresultatet. I kommunvalet 2010 röstade 10,3 % i valdistriktet där Stråssa ingår på Sverigedemokraterna (SD). I årets kommunval fick SD 26,7 %! I granndistriktet Gusselby - en ort som också har många asylsökande - var motsvarande siffror 13,8 respektive 33,9 %!!!

Jag vet att de allra flesta som röstat på SD i Lindesbergs kommun varken är nazister eller rasister. De har möjligen en viss främlingsrädsla och känner oro över hur samhällena har förändrats. Eftersom inga andra partier vill ta i de problem som finns väljer man att lägga sin röst på SD.

Placeringen av asylsökande i Stråssa föregicks inte av någon information eller samverkan med de som redan bodde i byn. Det var ett stort misstag. Det dröjde länge innan de boende fick en dialog med Migrationsverket, kommunen och polisen.

Enda sättet att få väljare att inte välja SD är att förändra den förda invandrings- och integrationspolitiken. Hur ska man kunna göra det?

Först och främst måste man se de problem som finns och lösa dem, t.ex. genom att...

  • Skapa dialog med invånarna på de orter där asylsökande placeras.
  • Uppmuntra och belöna dem som vill bli "värdfamiljer" för nyanlända.
  • Skapa fler enkla jobb och ändra de regler som hindrar detta.
  • Belöna de nyanlända som vill ta enkla jobb och visar vilja att integreras i vårt land.
  • Ställ krav på de nyanlända genom att intensifiera svenskundervisningen och informationen om hur Sverige fungerar och hur svensk kultur ser ut.
  • Skapa naturliga mötesplatser mellan svennar och nyanlända.
  • Informera folket brett och kontinuerligt om de regler som gäller för nyanlända och slå hål på de myter som finns samt om invandringens kostnader och vinster på kort och lång sikt.

Ja, det finns säkert mer som kan göras.

PS. Det kanske viktigaste är dock att börja en diskussion om hur stor invandring vi kan klara av? Den dagen kommer. Var så säker.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...