17 september 2014

Majoriteten väljare vill inte ha de rödgröna

"I Sverige finns rättigheterna angivna i vår grundlag. Där står det att all offentlig makt utgår från folket och att riksdagen är folkets främsta företrädare. Riksdagen är på så sätt en mycket viktig del i den svenska demokratin. Vart fjärde år är det val till riksdagen och då ska medborgarna utse 349 riksdagsledamöter. De ska representera människorna i Sverige och ledamöterna ska se till att folkets vilja genomsyrar besluten som riksdagen fattar."

 Ovanstående text är hämtad från riksdagens webbplats. Det är ord och inga visor. Makten ska utgå från folket. Men detta stämmer inte längre med verkligheten eftersom alla riksdagspartier (utom SD) har valt att helt ignorera de som röstat på Sverigedemokraterna.

Det preliminära valresultatet gav de rödgrönrosa drygt 46 % och övriga partier drygt 52 %. I mandat i riksdagen ger detta de rödgröna 158 ledamöter och övriga partier 191. Resultatet visar mycket tydligt att en majoritet av folket inte röstat för en rödgrön regering. Men ändå ser vi ut att få en sådan.

Att ignorera de som röstat på SD anser jag ur demokratisk synvinkel vara tveksamt. Men jag kan förstå att man gör det, då man vägrar diskutera vår nuvarande invandrings- och integrationspolitik. De allra flesta som röstat på SD är varken nazister eller rasister. De är bara trötta på att ingen tar deras oro och främlingsrädsla på allvar.

Den politiker (icke SD) som vågar andas avvikande syn på den nuvarande invandrings- och integrationspolitiken sågas jämns med fotknölarna och rullas bildligt talat i tjära och fjädrar! Jag är inte förvånad att SD tyvärr fått så många röster. Om bojkotten av SD:s väljare fortsätter (vilken den ser ut att göra) så kommer SD i nästa val att öka sin andel av väljarkåren.

Men jag undrar vilket av övriga partier som vågar ta upp en seriös offentlig diskussion om vår invandrings- och integrationspolitik?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...