19 februari 2014

Gratis p-platser kan straffa sig

I dagens DN kan vi läsa rubriken "Ekobrottschefen lät bli att betala förmånsskatten". Ojdå, har generaldirektören där gjort bort sig! Hon som tidigare jobbade på Skatteverket. Nä, så illa är det inte. Läser man texten finner man att det är Ekobrottsmyndighetens polischef som under sin tid hos polisen hade en p-plats i polisens garage för sin privata bil som hon inte betalade för.

En förundersökning om "egenmäktigt förfarande" inleddes men som dock lades ned. Däremot får hon betala skatt för förmånen av gratis p-plats - därav artikelns braskande rubrik.

Sens moralen är att poliser och andra - t.ex. skattebyråkrater, åklagare, kronofogdar - som har till uppgift att sätta dit vanliga medborgare för olika typer av brott och förseelser m.m. alltid måste sköta sig själva till hundra procent. Men så är ju inte alltid fallet.

På min tid på Skatteverket i Solna hade alla höga chefer möjlighet att få en förmånsbil (mot löneavdrag). Till bilen hörde också en fri p-plats i myndighetens garage. Men den dåvarande högste chefen behövde två p-platser för att kunna parkera sin förmånsbil i myndighetens garage. Tydligen var han inte så bra på att parkera.

Jag vet inte om han tog upp den extra p-platsen som en förmån i sin deklaration. Skulle inte tro det.

PS den 20 februari: I dagens avisor kan vi läsa att ekbrottspolischefen avgår från sitt nya jobb och går tillbaka till vanliga polisen där hon jobbade förut. Allt på grund av p-platsen. Här kan man ju citera Povel Ramel i en av hans visor: "Det är dom små, små detaljerna som gör´et".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...