8 november 2015

"Om respekt för ämbetet"

Så lyder rubriken på ledaren i dagens nummer av Svenska Dagbladet (8.11.15). Chefredaktösen Tove Lifvendahl ger i den exempel på några offentliga företrädare som saknar respekt för sitt värv. En är den slarvige, slappe handläggaren på Migrationsverket; en annan är det kvinnliga statsrådet som barfota och barbent petar tånaglarna under en intervju.

Det får mig att tänka på en av generaldírektörerna på Skatteverket. Hon hade fostrats i den tuffa manliga miljön på Finansdeparte-mentets budgetavdelning innan hon via olika statssekreterarposter utsågs till verkets högste chef.

Hon var annorlunda. När hon kom in på ledningsgruppens möte och möttes av en samling trötta och hängiga gubbar i olika åldrar suckade hon och sa: "Fy va ni ser lessna ut". Och så drog en fräckis för att lätta upp stämningen. Och det var ingen lättfräckis.

När verket hade personalfest och hon hade fått några glas innanför blusen gick hon runt från bord till bord och drog en ändlös rad av fräckisar. Det mottogs med blandade känslor, kan jag säga.

Respekt för ämbetet? Tveksamt. Jämställdhet? Nä, kvinnor behöver inte bli mansgrisar.

http://www.svd.se/om-respekt-for-ambetet/om/ledare

1 kommentar:

  1. Hon fick ju lämna jobbet ganska snart oxå.
    Men inte ut i tomheten som så många andra.
    Hon hade(och har) inflytelserika vänner......

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...