14 november 2015

Ny groda från Romson

Jag tycker att vår statsminister Stefan Löfven har visat stats-mannaskap och gjort bra ifrån sig i media med anledning av terrordåden i Paris. Men hans regeringskollega och vice stats-minister - tillika miljömupparnas pratmakare - Åsa Romson har åter gjort bort sig.

Nu har fru Romson på nätet uttalat att dåden i Paris kan äventyra det kommande stora miljömötet i december. Det fick Löfven att ge henne en tillrättavisning. Det är inte statsmannaskap att i detta läge göra ett sådant uttalande. Hon kan ju självklart tänka så, men behålla sina tankar för sig själv. Nu ska man i  hennes situation uttala stöd för och sympati med offren, deras anhöriga och för Frankrike. Inte oroa sig för miljön.

Romson har tidigare gjort saker hon fått kritik för. Hon målade sin bostadsbåt med miljöfarlig och förbjuden bottenfärg och hon har kört båten med felskattad diesel. Dessutom jämförde hon flyktingtragedierna på Medelhavet med nazisternas utrotningsläger Auschwitz (och dessutom uttalade namnet felaktigt).

Hur länge till orkar miljömupparna ha kvar henne som talrör. Och hur längde dröjer det innan Löfven och sossarna tröttnar på henne och de övriga miljömupparna i regeringen. Det borde nog vara enklare att regera ensam och söka stöd på annat håll, beroende på vilka frågor som ska beslutas.

Fler grodor från Romson är säkert att vänta.

1 kommentar:

  1. Tror också att fru Romsås får gå. Förmodligen även herr Frigolit, som väger alldeles för lätt.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...