9 december 2013

En liten slarvmiss i en tidningsbilaga

Idag var det en ny bilaga som följde med en av mina morgontidningar. Den här gången var ämnet "Pensionera dig utomlands". På framsidan syns två för mig välbekanta generaldirektörer. Den ene är Skatteverkets Ingmar Hansson och den andra Pensionsmyndighetens Katrin Westling Palm.

Palm var tidigare bl.a. ekonomidirektör och sedermera även överdirektör vid Skatteverket. Men hon ser nu betydligt mycket yngre ut än när hon jobbade på verket. Kan det bero på en mindre arbetsbörda eller att hon varit hos en stylist? Kanske både ock.

Det två verkscheferna intervjuas och förekommer åter på bild i bilagans mitt - se bilden ovan. Det som är konstigt med den sidan är bildtexten, som är en nonsenstext på latin - se bilden nedan. Varför har den hamnat där?

Jo, den som gjort originalet till tidningsbilagan hade sannolikt inte alla texter när hen gjorde ut bilagan. Då brukar man fylla tomma textytor med markeringstext som är obegripliga latintexter. Originalaren har sedan i brådskan på slutet missat att byta ut texten. Slarvigt men mänskligt. Kul, tycker jag i alla fall att det är.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...