4 november 2010

Veteraner på uppskattad höstfest


I går kväll var det nostaligträff för medlemmarna i veteran-föreningen vid Skatteverkets huvudkontor (f.d. Riksskatteverket, RSV). Denna gång samlades man i verkets nyligen ombyggda lokaler vid Korta gatan i Solna. Det var ett välbesökt höstmöte där det bjöds på både det ena och andra. Det började med drink och mingel och fortsatte sedan med en utsökt buffétalltik med rött eller vitt vin därtill (i nästan obegränsad mängd) och allt för en billig penning.

Kvällens höjdpunkt var Lennart & Lennart, dvs. Lennart Nilsson och Lennart Grufberg som ledde RSV under åren 1983-1996. De kåserade och berättade minnen och anekdoter från tiden som general- respektive överdirektör vid verket. Under deras tid vid rodret påbörjades det förändringsarbete och varumärkesbyg-gande, som fört fram Skatteverket till en av landets mest populära myndigheter.

Lennart Grufberg berättade bl.a. att han ett år utsågs till "Årets Arsel" av en motorcykelklubb på Gotland. Han fick diplom och ett vandringspris i form av ett arsel i keramik. Anledningen var att han i en utredning föreslagit ökad skatt på motorcyklar. Lennart Nilsson avslöjade att både Gunnar Sträng och Göran Persson var duktiga på att göra armhävningar; i Perssons fall ibland även under en pågående föredragning.

Höstfesten började vid 18-tiden och de sista gästerna gav inte upp förrän bortåt 22-tiden. Det var ett välordnat och uppskattat arrangemang, som veteranföreningen och verkets interservice-personal ska ha all heder av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...