26 februari 2022

Man trodde att Putin var en hyvens karl

Valdemar Putin var känd som en juste tjänsteman hos borgmästaren i Leningrad på sin tid. Därför lät Jeltzin honom ta över Ryssland. Det berodde på att Putin låtit bli att ta mutor. Man trodde att han skulle fortsätta och göra landet demokratiskt och välskött. Men makt korrumperar och han fortsatte bara på samma sätt som alla ryska härskare alltid gjort: förtrycka sitt folk och angripa sina grannar. Suck!

Det är svårt att bli av med mentalsjuka envåldshärskare. Trots flera försök att döda dem överlever de men till slut brukar de - som alla andra levande varelser - dö eller dödas. Det gällde till slut Adofl Hitler och det gäller även Putin. Men innan det sker hinner de ställa till med mycket elände och lidande för miljoner oskyldiga människor.

Västvärldens normala ledare tror i grunden att andra ledare innerst inne är som dom själva: resonabla, empatiska, normala och går att påverka med prat. Det funkar inte. Det har ju historien visat gång på gång. Narcissistiska psykopater måste hållas kort!

Det stöd Ukraina fått från övriga världen har varit i form av prat, prat och prat. Vi  i det fega landet i norr som alltid hukat och backat inför ryska hot vågar inte göra något som kan störa Valdemar i Putinlandet.

Han verkar vara ensam och gör narr av sina närmaste medarbetare och rådgivare. Dessutom är han skräckslagen att smittas av covid m.m. Därför sitter han vid ena änden av sitt långa bord med sin besökare vid andra bordsänden på behörigt avstånd från varandra.

Den psykopatiske narcissisten Donald i USA har berömt Valdemars senaste drag och kallat honom för "geni". Draget att anfalla sitt grannland kallas för "militär operation". Medierna får inte använda ord  som "invasion", "attack" eller liknande.

Om vi i Sverige hade en storhetsvansinnig statschef med oinskränkt makt med bakåtblick kunde han likt Putin hävda att även vi vill ha tillbaka stormakten Sveriges gränser och de områden som någon gång hört till oss.

Det skulle innebära att Östersjön var ett svenskt innanhav  och att Finland. Baltikum, delar av Nordtyskland, Bornholm, Norge, S:t Barthelemy, Guldkusten och Delaware tillhörde det Storsvenska Riket.  

Valdemar Putin vill framstå som "Putin den store" och hoppas bli lika känd som tsaren Peter den store. Men med tanke på Valdemars lilla uppenbarelse är nog det tsaristiska smeknamnet "Lillefar" mer passande.  

Han kommer i eftervärldens historieböcker stå som en galen envåldshärskare och krigshetsare. Vill det sig riktigt illa startade han det tredje världskriget och - gud förbjude - vår civilisations undergång. Suck!

PS. Tillägg den 28 februari. Då  Finland, Tyskland m.fl. lovat förse Ukraina med vapen har till slut fru Andersson tvingats backa från sin "alliansfria och neutrala" hållning. Hon hade inget annat val.

Sveriges regering har lovat skänka flera tusen pansarskott till Ukraina. Men dom slår inte ut en stridsvagn, bara bepansrade fordon och byggnader. Alltid något. Sen ska dom får hjälmar, skyddsvästar m.m. Hur grejorna ska transporteras dit berättar inte Försvarssmakten. Tur är väl det.

V i fårs hoppas att någon halvdement förrådsgubbe inte gör fel den här gången och skickar iväg cykelhjälmar i stället för stålhjälmar. För trettio år sen skickade vi ett gäng kronans cyklar till Baltikum eftersom Dalrgementet hade fått sprillans nya. 

Men nån gjorde fel och skickade dom nya cyklarna till Baltikum. Så de värnpliktiga masarna fick trampa vidare på dom gamla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...