25 januari 2022

Snaran börjar sakta dras åt kring Trump & Co?

Donald Trump hävdar envist att han vann valet. En majoritet av republikanerna tror på honom och ger honom sitt stöd. President Biden ville ju bli "kompis" med liberala republikaner och få en "mitt" i kongressen och kunna hålla borta sina kritiska  vänsterdemokrater. Den planen har misslyckats. Samtidigt "förbjöd" Biden rättsväsendet att vidta åtgärder mot Trump och utreda hans försyndelser. Men nu verkar det hända saker som inte går Trumps väg, trots Biden.

Trump förlorade valet i delstaten Georgia, som var viktig för honom. Det saknades bara några tusental röster. Därför ringde han den ansvarige valgeneralen i delstaten Brad Raffensperger och "beordrade" hon om att "hitta" ytterligare 13 000 röster.

Raffensperger vägrade och berättade vad Trump krävde. Flera omräkningar i Georgia har visat att resultatet var korrekt och alla röster var redovisade. Trump blev skogstokig och hans sympatisörer har mordhotat de ansvariga i Georgia som fått polisskydd m.m.

Nu har en distriktsåklagare i Georgia väckt åtal mot Trump för att ha försökt påverka valet. Det är flera åtalspunkter som är aktuella. Om Trump fälls och döms kan han hamna i fängelse.

Även Trumps företag riskerar åtal. Här handlar det om att man blåst upp värdet på tillgångarna för att kunna få stora lån.

Flera av de som stormade kongressen trodde de skulle få Trumps stöd och slippa straff. Trump har lämnat dem i sticket och de har därför vänt honom ryggen.

Trump blev utbuad när han vid ett stormöte berättade att han tagit sin tredje covidspruta.

De domare han utsett i Högsta domstolen har inte alltid gått hans väg, Även där har man dragit öronen åt sig. De är rädda att Biden ska utnämna fler HD-domare så att de republikanska inte längre är i majoritet.

Det ska bli intressant att se hur detta kommer att arta sig... eller urarta sig?


 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...