30 januari 2021

Elgiganten gav kompensation utan problem

 Jag är konflikträdd, skriver hellre än slänger käft och tar alltid ut allt negativt tre gånger om i  förväg. Men tack och lov så infrias mina farhågor nästan aldrig, snarare tvärtom, då jag oftast oroat mig i onödan. Så var det när jag var kund hos Elgiganten och blev förbannad för en förlängd leveranstid på en vara jag köpt. Det ville jag ha kompensation för och förberedde mig på strid...

Vår spishäll slutade en dag att fungera och vi tillkallade en reparatör som kom efter några dagar. Det var lång tid, då en spis är nog en av de mest nödvändiga prylarna i ett hem.

Nåja, reparatören kom och konstaterade att ett kretskort var slut i den elvaåriga hällen av fabrikat Electrolux. "Tyvärr är hällen så gammal att det inte längre finns några passande kretskort", sa han, åkte hem och skrev en faktura på 1 500 spänn.

Det var bara att ta tag i det sura äpplet, ta på sig munskyddet och ta sig per bil till närmaste Elgigant. Där beställde jag och betalade för en häll, som enligt expediten skulle passa i samma hål i min stenköksbänk som där den ofungerande hällen satt sysslolös och glodde hånflinande på mig. (Så upplevde jag det.)

Detta var den 8 januari men tyvärr hade deras elektriker mycket att göra och kunde inte komma och koppla in den nya hällen för den 15, en vecka senare. Det var bara att ta en tugga till av det sura äpplet, se glad ut och och åka hem och laga mat utan spis. Stort tack till dom som uppfann micron och vattenkokaren!

Tre dagar senare fick jag ett SMS från Elgiganten där man berättade att leveransen av den spishäll jag köpt och betalat inte kan levereras till mig med vidhängande elektriker förrän den 23.

Ytterligare en vecka utan spis! Hur kul är det? Det sura äpplet var nu nästan helt upptuggat. 

Den 23 januari kom och gick utan elektriker med vidhängande spis. Jag plockade fram SMS-et som jag fått  den 11 januari och såg att det stod "leverans den 23 februari" - och inte januari. Då blev jag riktigt förbannad och svor över El Gigante! En månad till utan spis! Fy f-n!

Igår tog jag mod till mig och med munskyddet i högsta hugg tog jag mig åter till Elgiganten och träffade en ung anställd vid namn Daniel. Jag tog det lugnt och angrepp honom inte då jag visste att han inte var orsak till dröjsmålet med leveransen.

Jag förklarade vuxet men ändå lite stramt och uppfordrande vad som hänt. Han lyssnade och knappade febrilt på sin dator och förklarade sedan att det var problem med komponenter hos fabriken i Italien där det svenska företaget tillverkade sina spishällar.

När han knappat klart vände han sig mot mig och frågade "Vilken kompensation har du tänkt dig?"

Då jag redan funderat ut det svarade jag snabbt "Jag tycker ni kan bjuda på kostnaden för hemleverans och installation" fick jag ur mig. "Jag kan ta ett tillgodokvitto" tillade jag.

Daniel protesterade inte utan tog med mig till en annan datorterminal där han fixade ett presentkort på den kostnaden, dvs. 1 198 kronor.

Tack för det Elgiganten!  Åter hade jag hetsat upp mig i onödan.

Detta var helt korrekt handlat av företaget; att låta deras expediter hantera klagomål och ge kompensation till missnöjda kunder utan tjafs. 

Och ett presentkort innebär ju att pengarna så småningom kommer tillbaka till företaget. Ingen stor kostnad för att få ha mig kvar som kund.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...