10 september 2011

Nytt TV-program om asylsökande

Jag har tidigare på min blogg berättat om den lilla bergslagsbyn Stråssa - med 300 vuxna invånare - där Migrationsverket dumpat mer än hundra asylsökande afrikaner. Den mångkulturella TV-kanalen Kanal Global gjorde ett program om detta i somras (se mitt blogginlägg den 16 juli).

Efter att programmet sändes besökte en reporter från Sverigedemokraterna (SD) Stråssa och gjorde ett reportage från byn, som publicerades på Internet och i deras papperstidning. Man har även delat ut sin tidning i byns brevlådor med ett följebrev där man gör reklam för sig och sina åsikter. SD såg sin chans och slog tyvärr mynt av det som skett.

Nu har Kanal Global gjort ytterligare ett program där en chef från Migrationsverket och en journalist medverkar. Kommunalrådet Bengt Ceder från den ansvariga kommunen Lindesberg medverkar också. (Du kan se programmet på www.youtube.com - skriv sökorden "stråssa miniatyr" så hittar du programmet.)

Redaktionen försökte även få med en representant från SD i programmet, men ingen ställde upp. Likadant var det när man kontaktade Bengt Westerberg (FP) - som utreder främlingsfientligheten - och integrationsminister Ullenhag (FP). Ingen av dem - eller någon representant för dem - ställde upp.

Är det inte märkligt att det ska vara så svårt att diskutera frågor om integration?

PS. Se även mitt inlägg den 27 januari 2012. Det var inte Sverigedemokraterna som delade ut sin tidning i byns brevlådor. Det var Nationaldemokraterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...