14 juni 2020

Palmemordet: Räta ut alla frågetecken

Nu är förundersökningen om mordet på Olof Palme avslutad. Notan är 600 miljoner kr. "Skandiamannen" Stig Engström är utpekad som gärningsman. Skönt, nu kan vi lägga detta trauma bakom oss.
        Nja, jag tycker trots allt inte det. De undersökande journalister (som även lite nedsättande kallas "privatspanare") har pekat på många obesvarade frågor. Det kan vara dags att få dem besvarade?

Jag gillar konspirationsteorier och har med stort intresse läst flera böcker om mordet på Olof Palme. Det är mängder med konstigheter som redovisas. Många är belagda med skriftlig dokumentation, som vittnesutsagor, polisprotokoll, foton m.m. Andra är spekulationer eller fria fantasier.

Det är otroligt många frågor som redovisas. Författarna ger i vissa fall sina svar, men är de korrekta?

Jag tycker att en ny Palmekommission skulle tillsättas. Uppdraget ska vara att i möjligaste mån svara på eller förklara de frågor som bl.a. "privatspanarna" ställt. En del går säkert att svara på och ge vettiga förklaringar till. Andra kommer nog alltid att vara obesvarade.

I de böcker jag läst redovisas många konstigheter: Varför fanns det två ambulanser? Varför hade Lisbet Palme en annan kappa på sig på Sveavägen än den hon hade när hon klev ur ambulansen vid sjukhuset?
Var Holmér i Borlänge och var finns hotelliggaren? Varför har många som varit inblandade på olika sätt dött under mystiska omständigheter? Varför blev Holmérs fru Ingrid överfallen och hotad av två "utländska" män som talade engelska?

Detta är bara några frågor som "privatspanarna" ställer. Det finns många, många fler. 

Jag tror inte att det var en ensam galen gärningsman. Det är för många frågetecken kvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...