13 juli 2015

Två märkliga inbrott på torpet

Invandringen har lett till förorter med stora problem, inte bara i de tre största städerna. Uppgivenhet, utanförskap, våld, brottslighet och grogrund för fanatisk extremism är några av de negativa kännetecknen.

Jag bor i ett välmående villaområde utan desssa problem, som dock finns på promenadavstånd. Invånarna tillhör medelklassen och det finns även väletablerade invandrarfamiljer i grannskapet.

Däremot är det annorlunda i byn i Bergslagen, där vårt torp ligger. I byn med 300 bofasta finns ett hundratal asylsökande ensamstående män från Asien och Afrika. Det har skapat problem. Men vi har inte märkt något av det. Personligen har jag bara haft neutrala eller positiva erfarenheter av invandringen - tills nu.

Någon gång i januari eller februari i år hade vi inbrott på torpet. Ett köksfönster var sönderslaget. Stor oreda inne. Innehållet i garderober, skåp m.m. var utrivet. Alla sängkläder och madrasser var upprivna. Sterarinfläckar överallt då förövaren/na lyst sig med levande ljus. Ren tur att kåken inte fattat eld. De hade gått ut genom fönstret då man inte fattat att ytterdörren kunde öppnas inifrån.

Men - inget var stulet. Klockor, gamla mynt, luftgevär och spritflaskor - även oöppnade sådana - var kvar.

I mitten av juni var det dags igen. Nytt inbrott. Denna gång var ett spröjsat vardagsrumsfönster sönder.  Samma tillvägagångssätt, dock utan stearinfläckar.
Oreda inne, men inget stulet. Sängkläder upprivna igen. Spriten kvar.

Kan det ha varit några ungdomar från NTO-IOGT som varit i farten? Skulle inte tro det. Däremot kanske några desperata nykterister med utländsk bakgrund med tillfälligt boende i byn som bara var ute efter gångbara svenska sedlar. Polisen sa det inte rent ut, men antydde att så kunde vara fallet.

Varför leta i sängarna efter värdesaker och pengar? Antingen gömmer man saker där enligt sin egen kultur eller också har man lärt sig på SFI att svenskarna gör det?

Polisanmälningarna avskrevs givetvis direkt då det inte fanns något att utreda. Processen med försäkringsbolaget är inte avslutad. Det ska bli intressant att se om vi får ersättning för eget arbete med att städa upp och göra rent eller för den ökade elförbrukningen då ett fönster varit öppet under två vintermånader. Skulle dock inte tro det.

Två inbrott med sönderslagna fönster. Inget stulet. Men ett drömläge att lura försäkringsbolaget och hitta på massa saker som stulits. Nä, det vore mig helt främmande.

Min syn på invandrare då? Nä, ingen ökad negativ förändring. Det är väl klart att det måste finnas några rötägg även bland dem som det gör bland oss inrikesfödda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...