18 juli 2015

Nå, Ullenhag! Fixa dom där enkla jobben!

I dagens SvD skriver folkpartikeln Erik Ullenhag en debattartikel om integrationen. Folkpartiet ska utveckla integrationspolitiken och sänka trösklarna in på arbetsmarknaden.

Han skriver också så här: "Vi måste öppna upp en arbetsmarknad för fler enkla jobb som kan vara bryggan in till den svenska arbetsmarknaden." Jaja, snacka (skriva?) går ju!  Det är som halleluja, lätt att säga men svårt att göra.

Ett plus för Ullenhag är att han har förstått att en stor del av våra nya svenskar inte är akademiker utan att de saknar utbildning eller har bristfällig utbildning. Därför behövs enkla jobb.

Det är något som jag hävdat här på min blogg i flera år och i flera inlägg. Men enkla jobb ska inte Sverige ha. Det ser facket och sossarna till. Enkla jobb är fult. Sossarna vill i stället utbilda alla nya svenskar så att dom får riktiga jobb. Lycka till, säger jag bara.

Ytterligare ett plus för Ullenhag är att han är på rätt väg. Enkla jobb behövs som en övergång till andra jobb. Gärna kombinerat med utbildning för den som vill - och kan! Alla kan inte, eller vill inte, tillgodogöra sig utbildning.. Det gäller såväl nya som gamla svenskar.

Enkla jobb i form av arbetsuppgifter finns i massor: röja sly, plocka skräp, rensa ogräs från trottoarer m.fl. platser, packa varukassar, torka vindrutor och lyktor på mackar, tanka bilar, skotta snö, klippa gräs och häckar, kratta löv och fallfrukt, ta ut äldreboende på promenad, vakta bilar i p-hus m.m. Listan kan göras hur lång som helst.

Nå, Ullenhag! Snacka går ju. Men hur ska det gå till att fixa enkla jobb? Du och alla andra politiker pratar alltid med emfas om VAD men sällan eller aldrig om HUR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...