22 juni 2011

Risk för eftertaxering?

En trerumslägenhet på Malmvägen i Sollentuna på drygt 70 kvadratmeter kostar ca 6 000 kr i månaden att hyra. Och då ska tilläggas att Malmvägen inte är kommunens mest attraktiva område.

Akademiledamoten, professorn och f.d. intendenten för Thielska galleriet m.m. Ulf Linde har bott i flera decennier i en lägenhet i gallerihuset och enligt medieuppgifter betalat 3 000 kr i månadshyra. Lägenheten är på 250 kvadratmeter. Jämför jag med Malmvägen så borde hyran vara minst 20 000 kr i månaden.

För många år sedan fick bankdirektören och koncernchefen i SEB Jacob Palmstierna lämna sin post därför att han anklagades (ogrundat, visade det sig sedan) för skattebrott på grund av att han bott för billigt i en villa.

Det skulle inte förvåna mig om någon nitisk skattefiskal börjar fundera på att eftertaxera Linde. (Fast det kan ju vara så att Ulf Linde faktisikt deklarerar och skattar för förmånen av den billiga bostaden?)

2 kommentarer:

  1. Det var väl ingen snäll text även om du hade en passus om att han kanske skattar för förmånen, vilket han enligt egen utsago gör.

    "Jag har skattat för marknadsmässig hyra, det ska du veta. Den enda gång min lön höjts var för att jag skulle ha råd till det."

    http://www.expressen.se/1.2453056

    SvaraRadera
  2. Sorry, jo det var kanske elakt men jag kände inte till uttalandet (då jag sällan läser Expressen).

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...