4 maj 2023

Sverige är fantastiskt!

Försvarsmakten har blivit anmäld till Arbetsmiljöverket. Anmälare är fackföreningen Försvarsförbundet som ingår i TCO och samlar sedan 1919 anställda inom försvaret och närstående verksamheter. Anledningen är att den beridna högvakten inte har vanliga ridhjälmar på skallarna. De pickelhuvor som hör till deras uniformer modell Äldre är inte godkända som ridhjälmar. 

En beriden högre vakt med nuvarande huvudbonad och den som facket vill att han har.

Detta är väl typiskt för oss svenskar. Jag undrar vad facket kan komma att klaga på om (och när?) vi måste  försvara oss när Putinland angriper oss i en ny "specialoperation"? 

Att Försvarsmakten missat att MBL-förhandla om rätten att låta soldaterna "jobba" mer timmar än vad kollektivavtalet medger? Eller att man inte följer Naturvårdsverkets anvisningar när svenska stridsvagnar kör in i ett vattensjukt skogsområde där man tidigare noterat att det kan finnas vattensalamandrar?

När britterna om några dagar ska kröna sin kung Karl III och drottning Kamilla så kommer man självklart låta de beridna militärerna ha sina guldglänsade pickelhuvor på sig.. 

Eller att tillåta de skotska soldaterna att paradera i sina kiltar och frysa häcken av sig även om det blir nollgradigt, blåsigt och regnar småspik.

Men det vore otänkbart i Sverige. Suck, säger jag bara.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...