30 juni 2019

Låt OS alltid vara på samma orter

Vinter-OS 2026 gick till Milano och Cortina. Stockholm och Åre fick tji. Nu är det nog lika så gott att Sverige helt och hållet skrinlägger alla planer på ett OS, oavsett om det handlar om vinter- eller sommarspel. Sverige är inte tillräckligt skickligt (=viljan finns inte) att lobba och "muta" delegaterna som röstar fram vilken ort som får spelen, som alltid kostar mer än beräknat varenda gång de genomförs.

Nä, det är dags att göra något radikalt. Mitt förslag är att alltid ha spelen på samma orter, men att man sprider ut de olika grenarna över värden.

Friidrott kan t.ex. alltid gå i Grekland, fotboll i England, handboll i Tyskland osv. Det gäller att sprida grenarna över världen så att alla världsdelar är med i de olympiska lekarna (som norrmännen säger). Arktis och Antarktis kan vi lämna utanför.

Billigare spel

Befintliga anläggningar utnyttjas. Stora dyrbara arenor, som inte används sedan, behöver inte byggas.

Att spelen genomförs på olika platser kan möjligtvis vara en nackdel för de som vill se spelen "live" på plats. För det stora flertalet spelar det ingen roll då den stora publiken ser spelen på TV.

Sen slipper vi "tävlingarna" om vilken ort som får spelen och flera miljarder sparas i sponsring, mutor, skrytbyggen m.m. De stora inkomsterna är ju i alla fall TV-rättigheterna runt om i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...