25 januari 2011

Veteraner tagna av polisen


Veteranerna vid Skatteverkets huvudkontor (f.d. Riksskatte-verket) har blivit tagna av polisen... Ja, inte anhållna eller så, utan betagna. Utflykten det handlar om den här gången gick (i dag på eftermiddagen) till det nya Polismuseet, som ligger granne med Tekniska museet m.fl. museer vid Gärdet. På Polismuseet kan man bl.a. beskåda en autentisk brottsplats (se bilden ovan).

Besöket på Polismuseet inleddes med en guidad tur (se bilden ovan) genom museet under ledning av den kunnige Björn Astborn, pensionerad f.d. polis med mer än 40 års poliserfarenhet i ryggen. Han berättade om en del kända brott, bl.a. Norrmalmstorgs-dramat och attentat mot tyska ambassaden, där han själv för övrigt deltog som en av flera poliser. Sedan blev det fika.

Vid fikat tillstötte Maria Bredberg-Pettersson, sedan två år tillbaka överdirektör vid Rikspolisstyrelsen. Tidigare jobbade hon flera år på Skatteverket, såväl lokalt som centralt, men även på Finans- och Näringsdepartementen. Det var ett ömsesidigt och glatt återseende då många av veteranerna jobbat tillsammans med Maria.

Maria berättade (se bilden ovan) om polisens organisation och de utmaningar de står inför, bl.a. en kommande omorganisation: blir det regioner eller bara en enda myndighet? En annan utmaning är att få in ett naturligt och tydligt "resultattänk" i huvudet på de drygt 20 000 poliser vi har i landet. Maria berättade också - inte helt utan stolthet - att Polisen har en budget i balans och inte har begärt nya extrapengar för de kommande året.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...