28 november 2023

Åkessons utspel inte bra för Sverige av flera skäl

SD-ledaren Åkesson har bl.a. föreslagit att moskéer och minareter  ska rivas om man där predikar sånt som  är antidemokratiskt, antisvenskt, homofobiskt eller antisemitiskt. 

Dessutom bör alla muslimska symboler i stadsbilden tas bort som t.ex. halvmånar. Halvmånen är för muslimer vad korset är för de kristna. 

Det värsta med hans utspel är att det gagnar dem som inte vill att vi ska bli medlem i försvarsorganisationen Nato. Erdogan i Turkiet har fått ytterligare skäl att inte godkänna vår ansökan eller att fördröja den ännu mer. Putin gnuggar händerna.

Åkessons uttalande är antisvenskt, då det ökar hoten mot Sverige. Men det får - om det genomförs även andra konsekvenser. Om man nu ska hårdra det. I alla fall när det gäller halvmånen.

Alla cyklar av märket Crescent måste bort. Vi får sluta äta croissanter då ordet betyder halvmåne samt bara använda hakparenteser när vi skriver. Hur kommer det sig?

Jo, cyklarna (som  en viss tid kom) från Uppsala har ju halvmånen i sin logga då ordet Crescent betyder halvmåne. Tecknen för parenteser liknar ju halvmånar.

Men de kaloririka franska bakverken ligger sämst till då de från början skapades för att håna  muslimer.

På 1600-talet krigade Österrike och  Osmansks riket, dvs. nuvarande Turkiet och turkarna belägrade Wien 1683 och försökte på natten gräva sig in under stadsmuren. 

Men deras försök upptäcktes av bagarna som var uppe tidigt för att baka bröd. Turkarna stoppades tack vare bagarna.

För att jävlas med de muslimska turkarna började bagarna att baka halvmånar, dvs. croissanter som blev mycket populära vid det österrikiska hovet. När den österrikiska prinsessan Marie Antoinette 1770 gifte sig med Ludvig XIV av Frankrike tog hon med sig croissanten till hovet i Paris.

Det som hovet gjorde spred sig sedan över hela Frankrike.

Jag äter gärna croissanter, mest för att de smakar ohälsosamt gott.

Men hur det blir när Åkesson blir statsminister får vi se. Han kanske gör ett undantag för just dessa halvmånar? 

Men en halvmåne får han svårt att förbjuda. Den som syns nattetid då och då.


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...