7 mars 2021

Han trodde Trump skulle benåda honom!

När Trumps trogna tokhögertrupper tog sig in i Kapitolium i Washington DC den 6 januari var det två figurer som utmärkte sig särskilt. En var han som var utspökad i djurhudar och med kohorn på skallen och skulle föreställa nån slags shaman. Den andre var den äldre gentleman som tog sig in på talmannen Nancy Pelosis kontor och slog sig ned vid hennes skrivbord. Richard Barnett heter han och sitter inom lås och bom i väntan på rättegång.

Vid stormningen ställde  den 60-årige Arkansasbon Barnett villigt upp och poserade på bild och skröt för en journalist att han snott Pelosis laptop, brev och diverse dokument m.m. Det är bara ett av de tydliga bevis som talar mot honom.

Dessutom lämnade han tydliga DNA-spår då han såväl pinkade som ejakulerade på Pelosis stol och skrivbord. Han blev förbannat besviken när han inte fann Pelosi på hennes kontor så därför plundrade han kontoret och visade upp sin manliga närvaro.

Han kan dömas för många brott och kan räkna med minst 20 år eller livstid bakom galler. något han har svårt att förstå och acceptera. 

I ett inlägg på Facebook några dar innan stormningen beskrev han sig som en "vit nationalist som sätter nationen först". 

FBI har kollat hans mobil och funnit loggar från flera samtal med den republikanske senatorn och Trumpstödjaren Ted Cruz. Loggarna visar att Barnett ringde Cruz när han var på Pelosis kontor. Cruz har vägrat att kommentera detta.

Barnett är bara en av de flera hundra som väntar på rättegång och dom för att de "bara ville visa sitt stöd för  Donald Trump." De hade förväntat sig att Trump skulle benåda dem innan han lämnade Vita Huset.

Det gjorde han nu inte. Trump lämnade sina mest trogna supportrar i sticket och jag undrar om de fortfarande gillar honom och fortsätter att stödja honom? Men tyvärr är det fortfarande alldeles för många som gör det och tror på hans lögner.

Det som hände i USA och fortfarande händer där kan väl inte hända här i vårt trygga och demokratiska land? Vi litar ju på våra politiker och våra medier? 

Nja, jag läste idag i min morgonavisa att det har varit flera hundra som i Stockholm demonstrerade olagligt. Deras budskap var att coronapandemin är ett påhitt av politiker och myndigheter bara för att begränsa befolkningens frihet. "Fake news" alltså.

Vi har våra "trumpister" vi också. Det gör mig skräckslagen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...