15 maj 2011

Glömskan slår till allt oftare

Jag är numera glömsk och kan inte komma ihåg namn på folk jag känt i åratal. Häromsistens tog det en vecka att ur minnet få fram namnet på en arbetskamrat som jag jobbat tillsammans med i flera år. När man börjar att inte längre komma i håg sitt eget namn är det nog helt kört... risken finns att den tiden infinner sig.

Ofta när jag ska göra två saker samtidigt glömmer jag den ena uppgiften. Som att gå ut med soppåsen på morgonkvisten och försöka få med sig tidningen in på återvägen. Oftast lyckas jag bli av med soporna men någon tidning har jag inte med mig in.

Men, men. Jag är inte helt ensam. En kompis var på Systemet härförleden. Före honom var en äldre kvinna som köpte en flaska champagne. Hon betalade och gick ut. Utan flaska. När kompisen kom ut ur butiken gick han ifatt kvinnan, som inte kommit särskilt långt, och frågade: "Har du inte glömt flaskan du köpte på Systemet?" "Nähä", sa kvinnan och gick obekymrat vidare.

En f.d. arbetskamrat, flera år yngre än jag, var på ICA och handlade några varor. Eftersom ICA:n inte hade allt han behövde gick han till det närbelägna Coopet. Väl där kom han på att han inte hade fått med sig sina varor han hade köpt på ICA. Han hade helt enkelt betalat och gått ut ur butiken utan ta med sig varorna.

Är det nån mer än jag som känner igen sig?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...