16 april 2022

Se upp för rysk desinformation om Nato

Alla förståsigpåare är väl överens om att Finland tämligen snart talar om att man vill bli medlemsland i Nato? Och då blir det svårt för fru Andersson att låta Sverige fortsätta som "ickemedlem" och upprepa sossarnas mantra att "alliansfriheten tjänat oss väl".  Om sossarna väljer bort Nato blir Sverige det enda land i Nordeuropa som står utanför Nato. Det försvarssamarbete som vi byggt upp med Finland blir svårt att fortsätta med och att utveckla.

Den ensamma hönan Svea får bara vara med de andra hönsen utomhus men inte i det säkra hönshuset då hon inte har egen nyckel dit. Hon blir ett lätt byte för den elaka räven Valdemar när mörkret faller. 

Svea har klarat sig utan en egen pinne i hönshuset. Men det har berott på att hon under många år haft hemligt stöd av räven onkel Sam och hans rävkompis Albion, som lovat skydda henne. 

Tidigare hade den röde rovgirige räven Josef - som då var chef i det rys(s)liga rävboet - kämpat med Sam och även tillsammans med Albion och hans kompisar mot den hemske germanske räven Adolf, som fångat nästan alla hönsen inklusive Sveas kompisar Daniela och Nora. 

Svea hade klarat sig från bråket tack vare att hon flörtade med Adolf. Men när hon insåg att han inte var något bra parti vände hon blicken till Sam och Albion i stället.

Samma sak gjorde Svea i det första stora bråket mellan Wilhelm och Frans på ena sidan och Marianne, Albion och senare även onkel Sam på andra sidan. Även den ryslige Alexander som petades bort av den förste  ryslige rödräven Valdemar, bråkade med Wilhelm.

Då var det många runt Svea som ansåg att hon borde hjälpa Wilhelm, men hon nekade och stod därför utanför det bråket också.

Ja, det var då det. Svea stod utanför och tittade på och klarade sig från bråken då hon flörtade som det passade bäst för tillfället.

Men nu är läget annorlunda. Då klarade vi oss utan att gå med i någon "allians". Att titta bakåt de senaste 200 åren, som sossarna gör med sitt tjat att "alliansfriheten har tjänat oss väl" funkar inte. Omvärlden och hotbilden ser helt annorlunda ut idag.

De flesta i Sverige vill att vi går med i Nato, även om siffran sjunkit något senaste dagarna. Det beror på att en del av de sossar som alltid ogillat USA vaknat och hörts av. De spelar med falska kort och tar till sig delar av den ryska desinformatioen som nu regnar över oss.

Här är några fel som nu spelas upp i medierna, framför allt de sociala. Putin och hans anhang underblåser detta som är ett led i deras desinformation och nyttjar de "nyttiga idioter" som upprepar deras försåtliga osanningar. Syftet är att göra Svenne & Irma tveksam till ett medlemskap i Nato.

Man säger och skriver "militärallliansen Nato". Nato är en försvarsallians och har ingen egen militär.

Man säger ock skriver "kärnvapenalliansen Nato". Nato har inga egna kärnvapen. 

Man säger också att vi i Sverige kommer att få kärnvapen placerade hos oss och att vi hamnar under Natos "kärnvapenparaply".  

Nato har inga egna kärnvapen. Men man har tillgång till de ca 100-150 som USA och Storbritannien placerat ut i Tyskland, Nederländerna, Belgien, Italien och Turkiet. Frankrikes kärnvapen ingår inte men kan komma att göra det om Frankrike anser det lämpligt.

Av Natos 30 medlemsländer är det alltså bara i sju det finns kärnvapen. Varken Danmark, Island eller Norge har några sådana placerade där.

Här kan det vara på sin plats att berätta hur Rysslands kärnvapenarsenal ser ut. Putin har tillgång till 1 500 strategiska och 700 taktiska kärnvapen. Detta berättar inte de vänsternissar som vill att Nato och USA ska skrota sina.

Ytterligare en felaktighet rörande Nato som sprids är att Svenne & Irma säger "Jag vill inte att min son ska kriga för t.ex. Turkiet, som är med i Nato".

Som medlem omfattas Sverige av garantierna i artikel 5, som innebär att om ett land angrips kan det påräkna militärt stöd av alla övriga medlemsländer. Men varje land bestämmer om man ska bidra med soldater. 

Om Turkiet angrips behöver inte vi skicka våra soldater dit. Island har inga soldater och kan i stället skicka torkad fisk och vi kan t.ex. besluta att skicka ett fältsjukhus. 

Likaså behöver inte  Turkiet skicka soldater till oss om Putins anhang angriper oss. (De kan ju skicka några magdansöser i stället som underhåller våra trupper.)

Ryssland kan anfalla under tiden från våra ansökan lämnas tills den är beviljad. 

Visst, det tar kanske ett par månader innan de övriga Natoländernas parlament hinner säga ok till oss och Finland. Står vi utan skydd om Putin skulle anfalla oss då?

Kriget i Ukraina kommer att fortsätta länge till. Sannolikheten att Putin vill ha ett tvåfrontskrig är minimal. Sedan anser flera med insyn att både USA och Storbritannien lovat skydda oss om Putin trots allt skulle våga sig på att börja kriga mot oss.

Osäkerheten i Östersjöområdet ökar om vi blir med i Nato. Det är ett helt felaktigt påstående, som även Putin gillar. Finska riksdagen som nyligen analyserat Natofrågan konstaterar att osäkerheten blir större om vi väljer bort Nato.

Om Sverige inte går med blir vi det enda landet i norra Europa som står utanför Nato. Osäkerheten skulle öka då. Vårt samarbete med Finland faller bort och vi skulle stå helt ensamma mot Ryssland.

Trump kan komma tillbaka 2024 och han gillar inte Nato och att USA ska engagera sig utomlands. Då faller stödet från USA.

Ok, den risken finns. Men vi har fortfarande stöd av de övriga 29 länderna.

Hultqvist hävdar ju att vi har bilaterala försvarsavtal med bl.a Finland och USA. De räcker som skydd för oss, säger han.

Men om Finland går med och Trump blir president i USA 2024 så faller de avtalen bort. Då är vi helt ensamma och ett lätt byte för ”den ryslige räven Valdemar”.

Dessa felaktigheter och halvsanningar kommer att öka och spridas av Putins ”nyttiga idioter” i medierna om vi väljer att gå med i Nato. Sossarna har många ”kryptokommunister” som hatar USA (kanske med viss rätt) men som utan att veta det agerar enligt Putins agenda.

Tänk på detta den tid som nu ligger framför oss.

Jag är tämligen övertygad att fru Andersson bestämt sig då hon vill ha bort Natofrågan innan valet.

 

 

 

 

 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...