27 september 2024

Nu är kåken såld!

Sådärja, nu har vi fått kåken såld. Men det dröjde ungefär en vecka. Köpare var en familj från Sigtuna som vann budgivningen. Vi fick lite drygt det pris vi hade begärt i vår annons. Men köparen måste nu sälja sin kåk innan dom kan ta över vår. Vi har ingen brådska då vi behöver tid för att röja och avluta vårt boende i kåken som varit vårt hem 55 år.

Vi hade två visningar. På den första kom en handfull men ingen la något bud. På den andra kom ett femtotal men inget bud lades då heller. Mäklaren sa att flera par var intresserade och ett var mycket intresserat.

Jaha, tänkte jag. Ingen vill ha vår kåk. Men då kom ett skambud på 8 miljoner som vi inte tog då då vi ville ha minst 8,9 miljoner. 

Då lossnade det. Mäklaren hade flera extra visningar och det funkade bra eftersom vi inte var hemma utan var på vår gård Kalkåsen i Stråssa. Ett motbud på 8,5 miljoner kom vid niotiden på morron tisdagen den 24 och sen gick det fort.

Min fru Anita som hade kontakten med mäklaren var ute i skogen och letade svamp när man började buda. Varje gång någon höjde plingade det i hennes mobil.

De plingade hela dagen då man höjde med 25 000 kr varje gång. Budandet slutade på kvällen då den som vann klämde till med 50 000 kr och den andre gav upp. 

Slutpriset blev 8 975 000 kr - alltså lite mer än vad vi ville ha. 

Nu tycker du att vi blivit mångmiljonärer, men det är fel. Ok, vi får nästan nio millar men de försvinner fort. Skatten blir ca 1,5 och kvar är då 7,475 mkr. 

Vår lägenhet kostade 3,375 mkr som ska totalrenoveras med nytt kök m.m. Sedan ska mäklaren ha betalt och ett staket ska sättas upp mellan vår gamla kåk och grannens. Det kostar ca 500 000 tillsammans och kvar blir 3,6 millar.

Min generösa fru har lovat våra två ungar pengar som (kanske?) får 1,3 mkr var. Frun och jag sätter sedan av 300 000 var på var sitt ISK-konto somen buffert för oförutsedda utgifter. Det som blir kvar som vi kan ha roligt för är då ca 400 kr

Men vi är båda gamla och jag är handikappad och kan inte resa och därför behöver vi inte så mycket pengar.

Kåken kostade 120 000 kr när vi köpte den 1970. Sen har vi byggt till och om och renoverat, bytt fönster och kök (2 ggr), satt in kaminer och lagt på nytt tak och solpaneler m.m.vilket kostat ca 3-4 mkr.

Det oaktat har vi gjort en bra vinst. Vårt livs bästa affär!


















 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...