22 januari 2010

Varumärket Astrid Lindgren (II)

Nu har varumärket Astrid Lindgren fått sig en ny negativ knuff. Svenska Dagbladet har i dag en "krigsrubrik" på första sidan som basunerar ut "Nytt dödsfall på Astrid Lindgrens". Man skriver inte ens "Astrid Lindgrens sjukhus". Det är liksom underförstått.

Jag har sagt det förr - och gör det igen: Om man gjorde en enkät och frågade tusen personer: "Vad tänker du på allra först när du hör namnet Astrid Lindgren" så skulle jag tro att många skulle svara "sjukhus" och inte Pippi Långstrump. Släktingarna som äger varumärket är nog inte glada.

Astrid Lindgrens sjukhus är det barnsjukhus i landet som har fått flest Lex Maria-anmälningar. Och det verkar fortsätta. Något står inte rätt till. Dåliga arbetsförhållanden och usel personalpolitik sägs vara orsaken (vilket jag i andra hand även fått bekräftat från personal som jobbat där). Ytterst är det en ledningsfråga och man kan ju undra när det börjar hända något positivt som kan vända utvecklingen. Det är viktigt. Inte bara för Astrid Lindgren utan i ännu högre grad för de barn som vårdas där och deras föräldrar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...