10 januari 2010

"Du får köpa bilen!

Att få dö utan smärta är väl något som de allra flesta skulle önska sig när den dagen kommer. Läkaresällskapet och Läkareförbundet kan tänka sig att lindra smärtan för den som ligger och plågas inför döden. Tanken är att den som är i livet slutskede, är obotligt sjuk och har svåra smärtor ska kunna sövas ned för att sedan få självdö. Men patienten måste väckas upp med jämna mellanrum för att ge fortsatt tillstånd till sömnbehandlingen. Politikerna verkar vara positivt avvaktande till förslaget.

Det får mig att tänka på en historia som en arbetskamrat berättade för mig. Hans svärfar hade en VW-bubbla som min kamrat hade tjatat på honom att få köpa. Men svärfadern vägrade. Sen blev svärfader svårt sjuk och låg för döden. Dottern och mågen (arbetskamraten) kallades till sjukhuset. Läkarna ville ta bort alla slangar, stänga av de livsuppehållande maskinerna och låta svärfadern dö för det fanns inget hopp om bättring. Dottern och mågen sa nej och ville att behandlingen skulle fortsätta.

Det gick några timmar (eller om det var dagar) så slog svärfadern upp ögonen, stirrade förvånat på mågen och sa: "Du får köpa bilen!" Svärfadern hade mirakulöst piggnat på sig och levde vidare ett tag till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...