4 mars 2010

Sista arbetsdagen efter 43 år i yrkeslivet

I dag gjorde jag min sista arbetsdag i livet och på Skatteverket. Formellt slutar jag den 31 mars men hade lediga dagar att ta ut. Nästa vecka blir det tårtkalas och avtackning.

Men jag avviker från det statliga mönstret. Jag slutar ett år och tre månader före min 65-årsdag. Det gör inte statstjänstemän. Enligt en notis i dagens tidning är det 80 procent av de som fyllde 65 förra året som fortsätter att jobba. På fem år har den kategorin ökat med 300 procent! ST-facket tror att det beror på ekonomiska skäl och/eller att dom trivs på jobbet. Kul för dom.

Jag slutar också av ekonomiska skäl, dvs. jag har en ekonomi som gör att jag klarar mig som pankis i förtid. Sen har jag trivts färdigt på Skatteverket. Jag har gjort mitt. Nu får andra, yngre förmågor ta över och göra om mina misstag.

1 kommentar:

  1. Bergslags-Björn har kommit ur idet!!

    43 yrkesverksamma år är ju imponerande lång tid. Inte många ungdomar som börjar jobba nu kommer att slå det. Man börjar jobba i snitt 5 år senare nu än när vi började. Dessvärre kommer det också att urholka pensionssystemet, men det räcker nog både åt dig och hustrun. Förhoppningsvis åt oss också. Nu gäller att aktivera sig, resa, umgås med vänner och hålla igång.
    Efter ett ledigt år, fantastiskt skönt för övrigt, börjar jag på nytt jobb nu den 15 mars. Det ska också bli kul! Hoppas att ni får en fin tid som pensionärer nu när också vårsolen och ljuset börjar tina upp oss svenskar.
    Lev väl,
    CU
    Janne S

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...