30 december 2010

Sorterade sopor i Sollentuna


Så här såg det ut i mellandagarna vid den sopstation i min hemkommun Sollentuna dit jag åker med min bensinbil för att lämna mina i god ordning sorterade sopor. Jag fick återvända hem med oförrättat ärende.

Framgent kommer jag först att åka dit utan sopor för att kolla att baljorna inte är överfulla. Sedan åker jag dit en gång till med mina sorterade sopor - om baljorna mot förmodan inte är fulla. Två turer med bil. Hur kul är det för miljön?

Att sopmängden, framför allt i form av kartonger och liknande, ökar efter julen kan ett barn räkna ut. Det enklaste vore om kommunen såg till att det stod en extra stor balja vid sopstationerna efter julhelgerna.

Tillägg den 14 januari 2011: Nu har jag lärt mig att det inte alls är kommunen som har ansvar för återvinningen. Det är ett särskilt bolag, som heter Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI) som ägs av Plastkretsen, Returkartong, Metallkretsen och Pressretur. När vi köper en förpackad vara betalar vi en avgift som går till FTI för hanteringen av returerna. Kommunen insats är enbart att anvisa platser där FTI kan ställa upp sina baljor. Jag tycker FTI sköter detta dåligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...