30 december 2010

Asylsökande dumpade i bergslagsby

Den lilla idylliska byn Stråssa i hjärtat av Bergslagen har ca 350 bofasta invånare. Där har Migrationsverket sedan flera år tillbaka utökat befolkningen genom att dumpa mer än 100 asylsökande från bl.a. Afrika. Det innebär att ungefär var fjärde invånare kommer från ett annat land. Det är en mycket hög andel.

De asylsökande har placerats där utan att ortens befolkning fått någon information. Vilken grundinformation de asylsökande fått av Migrationsverket har jag ingen aning om. Förmodligen har de dock lärt sig att Sverige har allemansrätt, vilket tolkats som fritt tillträde till villaträdgårdar - något som inte direkt underlättat kontakterna med byborna. Vilken sida av trottoarlösa landsvägar man ska gå på verkar heller inte ha ingått i Migrationsverkets grundkurs för de asylsökande, som placerats i Bergslagens skogar.

Nu har byborna själva kontaktat Migrationsverket, vilket skedde i höstas, och verket lovade då att minska antalet asylsökande till 65 och att även ta dit familjer och inte bara ensamma manliga asylsökande från Somalia och andra länder.

Att prata om migrationspolitiken och ha synpunkter på den är inte politiskt korrekt. Varje antydan till kritik uppfattas som rasism och diskriminering. Det tycker jag är synd med tanke på oss som är svennar men kanske i ännu högre hög grad med tanke på dem som inte är det.

Jag är inte förvånad över att Sverigedemokraterna får allt fler sympatisörer. Drygt 13 % i det aktuella valdistriktet röstade på det partiet i senaste valet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...