13 oktober 2011

Många i blåsväder

Juholt är ute i blåsväder. På sätt och vis känner jag med honom. Han är snabb i besluten och pratar fortare än han hinner tänka. Jag ser en själsfrände i honom, när det gäller detta. Varje dag kommer nya uppgifter om honom och frågan är när han avgår?

Men även andra personer är också i blåsigt väder, bl.a. två numera avgångna tjänstemän vid Skatteverket.

För en vecka sedan berättade verket i ett pressmeddelande att en hög chef som jobbat mycket utomlands för verket polisanmälts för sexuellt ofredande och brott mot sexköpslagen. Gissningsvis har någon som har ett horn i sidan till honom tjallat. En annan medarbetare som jobbat för verket i Botswana har anmälts för trolöshet mot huvudman. De brott de anklagas har förmodligen även verkets tidigare ledning känt till, men tydligen inte gjort något åt?

Av detta blev det nu inte särskilt mycket medial uppmärksamhet - förutom ett uppslag i Expressen i helgen som var. Det var tur för verket att Juholtaffären kom och tog det mediala utrymmet. Annars hade det nog blivit mer skriverier. Skatteverkets varumärke, som är starkt, har (hittills) klarat den här affären bra.

Jag kan tänka mig att det har spekulerats inom verket vilka de här personerna är. Det är tydligen ingen hemlighet längre. Jag tycker det är synd att den höge chefen, som jobbat för verket hela sitt liv, avslutar sin framgångsrika karriär på detta snöpliga sätt.

1 kommentar:

  1. Oerhört mycket i all nyhetsrapportering om Juholts bidrag till hyran i Stockholm - bostaden som han delar med sin sambo - men ingen uppgift om vilka reglerna som faktiskt gäller för ersättning till ledamöter som har extra bostad i Stockholm. Om både make och två barn bor i bostaden skall ersättningen då vara en fjärdedel eller ? Är Juholts sambo en självförsörjade individ eller försörjs hon av honom och skulle det i så fall ha betydelse ???
    Mvh
    Leif L

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...