9 juni 2010

Inför allmän invandrarplikt

Migrationsminister Billström säger i en debattartikel i DN i dag att asylsökande ska få arbeta från första dan i landet. Det måste vara förödande att vara sysslolös i en landsortshåla i ett främmande land där man pratar ett konstigt språk och dessutom tvingas vänta i flera månader på ett beslut om man får stanna eller inte. Men det man undrar är om det finns jobb till dem? För det måste väl vara "riktiga" jobb han menar?

I Stråssa, en lite ort med en nedlagd gruva, där vi har vårt torp, har man inkvarterat alsylsökande i tomma hyreslägenheter. Det enda roliga de har är att promenera sex kilometer ned till Storå, där närmaste affär finns, en Konsumbutik. Och sedan gå tillbaka, såvida man inte får lift. Jag tror att dessa unga män skulle sätta värde på att få något att syssla med. Förmodligen vad som helst.

Det finns hur mycket igenväxt skog som helst i Bergslagen och som skulle behöva rensas och gallras. Men den typen av jobb är det nog inte Billström tänker på. Dessutom skulle säkert facket sätta sig emot att ge de asylsökande sådant här enkelt jobb. Och så måste de förstås ha avtalsmässig lön.

Billströms tanke är god. Hans avsikt är också att de via ett jobb ska få svenska arbetskamrater och lära sig svenska och snabbare komma in i det svenska samhället. Men samtidigt är det grymt om de efter halvår måste lämna landet.

Nu när värnplikten är avskaffad kunde man kanske (frivilligt?) införa en allmän invandrarplikt. Vi svenskar skulle med samhällets stöd och hjälp bli faddrar år nyanlända invandrare. Uppdraget skulle vara tio månader, ungefär som värnplikten, och innebära att vara kontaktperson, ge stöd och hjälp för att få in dem i vårt samhälle och i vårt språk.

Jag vet att man redan i dag kan bli "fadder" åt nyanlända svenskar, men det är inte många som är det. Om det mer eller mindre blev en plikt så skulle verksamheten bli mer naturlig. Alla skulle tjäna på det. Inte bara invandrarna , utan framför allt vi helsvenskar; vi skulle lära oss mer om andra kulturer och många fördomar skulle komma på skam.

3 kommentarer:

  1. Gick ett radioprogram på P3 i söndagsförmiddag angående detta att vara kontaktperson år nyanlända invandrare. En bra sak som gör gott!

    SvaraRadera
  2. Huga. Inte trodde jag att du är så där naiv. Hur många invandrare har du tagit in i ditt hem för att ge dom en "bra start"?

    Vi bor i Stråssa, inte verkar alla dessa välmående asylanter sakna något. De sitter ju nätterna igenom o tuggar khat alt. pippar någon av kvinnorna. På dagarna har de bakis. De går upp när posten kommer. Turas om att handla åt varandra på Lidl och kommer tillbaka med åtskilliga kassar, vi betalar allt. Praktiskt för dom.

    Inte roligt att vakna till på natten när hunden skäller o upptäcka två somalier som försöker se in i huset, vad gör dom på andras tomter över huvudtaget?

    Förstår inte varför dom inte ens krävs att lära sig svenska under tiden, det måste ju finnas någon verksamhet i Lindesberg för alla dessa unga friska starka människor. Jag kan inte se någon stackars småföretagare anställa någon av dessa slöa typer, de skulle antagligen skapa bara problem på arbetsplatsen.

    De dräller på gatorna och väsnas, man tror alltid att det är minst 10 som grälar, sedan ser man att det är bara 1-2 personer med var sin mobiltelefon i örat. De tror av någon anledning att man inte kan prata med normal röst utan volymen är ALLTID på skriknivå.

    Zigenargrupper har vi haft flera nu, det går endast några få dagar så får någon av lokalbefolkningen polisanmäla för stölder. Om de inte gör det själva så har de lärt sina ungar (obestämt antal som flyttar hit o dit mellan lägenheterna). Ibland hämtas de med andra män som liknar torpeder, och lämnas tillbaka på kvällen eller efter ett par dagar. Vad kan de ha för ärenden. Enligt polisen handlar det om stöldräder, inbrott osv.

    Migrationsverket har inte frågat oss lokalboende om vad vi kan tänkas tycka om denna "ordning". Vi får ingen information därifrån eller från kommunen.

    Personalen gasar iväg så fort de har dumpat ett lass här, verkar inte bry sig ett dugg om hur det går för dom sedan. Verkets budget ökar år efter år. Varför kan de inte sköta introduktionen utan att skuldbelägga vanliga svenssons - som kanske har blivit arbetslösa? Eller har fullt upp med sina egna sysslor?

    Det är klart, om man själv inte har hittat på nåt att göra med sin överflödiga fritid, så kan man väl egna sig åt invandrare.

    Ifjol kom det 100.000 till Sverige. Siffran ökar ständigt. När är gränsen nådd? När rasar hela våra välfärdssystem?

    Man bör naturligtvis sätta helstopp på all invandring förutom de som kan definieras som Geneveavtalsflyktingar. Ca 95 % av dem som kommer idag, är INTE sådana, utan de bara dyker upp i Sverige och skattebetalarna ska försörja dom i all oändlighet.

    Stråssa är inte alls längre som något lugnt lantställe som vi trodde 2007. Det liknar mer Kosovo / Bosnien / Serbien / Mogadishu / X. Bäst att hålla koll på tonårsdöttrarna.

    All annan offentlig verksamhet skär ner. Enbart massinvandringens kostnader ökar och höjs varje år. Mycket märklig situation. Det har ju vuxit upp en regelrätt industri kring alla "ensamkommande barn" osv. snyft snyft. Har du någonsin läst Merit Wagers blogg? Gör det, och öppna dina ögon. Dito Politiskt inkorrekt.

    Vad gör riksdagspartierna åt denna kaos?
    Absolut ingenting. De lämnar oss vanliga svenssons åt vårt öde. Därför är enda vettiga alternativet just nu att rösta på Sverigedemokraterna så att de kommer in i riksdagen och kan börja rota i eländet och kräva att man återställer ordningen.

    SvaraRadera
  3. Hrmm. Ja, jag kanske är naiv. Nu tror jag inte att alla invandrare är som du du beskriver. I alla fall inte de jag har mött och haft kontakt med under årens lopp i olika sammanhang. Det är nog mera invandrarpolitiken det är fel på än invandrarna, även om det givetvis finns rötägg även bland invandrarna.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...