17 juni 2010

Dags att byta flaggstänger

När nuvarande Skatteverkets huvudkontor byggdes 1970 bjöd byggherren på två flaggstänger, som placerades utanför huvudentrén. Samtidigt planterades en lång rad med kastanjeträd - som då var ca 2-3 meter höga - längs lokalgatan framför huset.

Nu har det gått nästan 40 år och träden har blivit högre än flaggstängerna, se bilden. Visserligen försöker man klippa träden för att flaggorna ska få fritt spelrum men trots det så syns de knappast. Det är väl ok när verkets vita trasa hänger uppe. Men när verket flaggar med svenska flaggan eller när verket har utländska gäster och gästlandets flagga är hissad så är det inte försvarbart med dessa ynka flaggstänger. Flaggorna skyms i stort sett helt av träden. Dags att byta stänger, alltså.

De nuvarande är bara 10 meter. Om flaggorna ska synas ytterligare några år så behöver stängerna vara bortåt 16 meter och det kommer att kännas konstigt. Mitt förslag är att stängerna ersätts med fasadstänger. De kan placeras t.ex. i höjd med plan 5 och flaggorna kan hissas från fönstren på den våningen. Då skulle flaggorna synas när man kommer in på lokalgatan framför huset.

Men det här kostar ju pengar - pengar som inte finns. Men eftersom jag försvunnit från verket och inte ersatts med någon nyanställd så finns det pengar att ta av. Att sätta upp fasadstänger kan nog inte kosta med än ca 10- 15 000 kronor. Felräknings-pengar i den stora konkursen.

1 kommentar:

  1. Först och främst - kul att du skriver om Skatteverket. För det andra - bra att du tar upp detta med flaggstängerna. För vår vanlga vita "trasa" spelar det kanske ingen större roll, men när vi som idag flaggar på halv stång så märks detta verkligen. Det är nästan ett under om man ser flaggorna.
    Vad tycker en gäst från utlandet om att flaggan fastnar i ett träd ? Om det var jag skulle jag känna mig nästan förolämpad.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...