12 juni 2010

Ett tips till Ericsson, Nokia, Apple m.fl.

Mobiltelefonerna har utvecklats enormt. Jag minns de första bärbara telefonerna, en stor fyrkantig låda och en vanlig svart bakelitlur. Sedan kom NMT-telefonerna som var två decimeter långa. Dagens apparater är knappast en telefon längre utan en multimediaapparat. Men en pryl som hör till har sett likadan ut år efter år. Den kan säkert göras fiffigare.

Jag tänker på sladden som man laddar upp telefonens batteri med. Den betår av liten fyrkantig plastmanick som ska in i de två hålen i väggen och löjlig sladd som inte går att linda upp eller hålla ordning på överhuvud taget. Den har Ericsson, Nokia och alla andra helt glömt bort att produktutveckla. Jag har ett litet tips.

Gör gärna väggkontakten större. I den kan man bygga in en sladdvinda - jämför hur det ser ut i en dammsugare. Vindan kan drivas av en liten elektrisk motor med ett batteri, som laddas upp samtidigt som telefonen laddas upp. Då slipper man sladdtrasslet.

Med tanke på alla finesser som telefonerna har idag så borde det här vara lätt som en plätt för företagens duktiga tekniknissar. Jag bjuder er på den här idén.

4 kommentarer:

  1. Pappa, jag tipsar Madde och Martin...

    SvaraRadera
  2. Ja, gör gärna det. Men det gäller att dom skyndar sig så inte Nokia kommer före...

    SvaraRadera
  3. Bra idé, Björn! Såg i dagen DN att Nokia skapat en laddare till cykel! Har löst annat sladdproblem, det mellan mobil och hörsnäckor med en onödigt dyr plaströrsliknande mojäng från Designtorget.......

    SvaraRadera
  4. Det är väl bestämt att samtliga ska gå över till samma typ av laddare så att man inte behöver få med en ny varje gång man köper ny mobil? Typ en USB-kabel...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...