13 juni 2010

Har ROT-en lett till högre hantverkarpriser?

Jag har tidigare skrivit att vi har bott i kappsäck flera veckor på grund av husbygge på den styckade delen av vår tomt. Samtidigt hade vi hantverkare i kåken som har renoverat badrummet m.m. Stökigt både ute och inne, alltså. Och utan vatten, el och avlopp. Men hantverkarna fick ta regnvatten till kakelfixet och pinka i buskarna. Elen till vår frys och hantverkarnas små maskiner kom från grannen via en skarvsladd. Det mesta brukar ju lösa sig.

Min hantverkares vita timpenning har ökat med nästan 30 procent på fem år. Jag undrar om inte ROT-avdraget bidragit till höjningen? Tänk om Skatteverket kunde göra "revision" hos ett antal småhantverkare och kolla deras timpriser före respektive efter införandet av senaste ROT-avdraget.

1 kommentar:

  1. Ja, men det får man allt ta och se som en positiv effekt, då hantverkarna äntligen kan ta ut det pris som krävs för att göra arbetet vitt. Förhoppningsvis leder det ju till att de som anlitar en hantverkare vitt får betala ett lägre pris än vad de skulle göra om de betalade samma arbete svart.

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...