4 februari 2015

Stressad läkare? Kan man lita på vården?

För drygt en vecka sedan tvingades jag uppsöka Danderyds sjukhus. Det berodde på att jag fått en TIA, dvs. en mycket liten stroke. Det blev ambulans direkt till akuten. Man tar numera mycket allvarligt på dessa åkommor.

Jag låg kvar på akuten från kl. 8 till kl. 16 då jag forslades iväg till en avdelning, dock inte till en strokeavdelning. Där låg jag kvar till eftermiddagen dagen därpå, då jag skrevs ut. Jag provtogs var fjärde timme och togs väl om hand. Maten var dessutom mycket god och jag fick flera rätter att välja bland.

Jag fick även träffa en överläkare. Jag bad henne ge mig kopior på mina provresultat, vilket hon lovade. Men när jag skrevs ut hade hon glömt bort det så jag fick påminna igen. Hon sa också att hon gett mig recept på två olika piller samt skickat en remiss till stroke-enheten vid Danderyd för vidare undersökningar.

På vägen hem från sjukhuset uppsökte jag apoteket för att hämta ut mina nya piller. Det gick inte. Något recept hade inte kommit in. Jag ringde då sjukhuset och pratade med en sköterska på den avdelning där jag varit. Efter några minuter ringde överläkaren och sa att hon skickat iväg mina recept nu.

Häromdan ringde jag stroke-enheten för att kolla om dom hade fått någon remiss från överläkaren. Det hade dom inte.

Detta gör mig konfunderad. Var överläkaren överstressad eller bara fumlig och glömsk i största allmänhet? Nu var det ju inga allvarliga blundrar hon gjorde. Men tänk om det hade varit något livshotande hon skulle ha hindrat?

PS. På stroke-enheten var man väldigt vänlig och tillmötesgående. Dom skulle kalla mig om några veckor, trots att dom inte fått någon remiss från överläkaren. Men om jag inte ringt? Hur länge hade jag fått vänta då?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...