27 januari 2015

Nu har det hänt. Det tog bara 2,5 år.

Den 30 augusti 2012 skrev jag ett inlägg på min blogg med rubriken "Integration: Det behövs en tredje åsikt". Jag inledde med att hänvisa till en insändarskribent i SvD som efterlyste en tredje väg när det gällde synen på invandring som motvikt till invandrarkramare (MP, Fi) och de som inte vill ha någon invandring alls (SD).

Jag kommenterade det i mitt inlägg och skrev bl.a. "Tänk om Kristdemokraterna, som riskerar att halka ur riksdagen, la fram ett väl genomtänkt och genomarbetat idéförslag hur den nuvarande integrations- och invandringspolitiken kunde reformeras."

Nu har KD kommit med förslag om bl.a. tillfälliga uppehållstillstånd, sänkta bidrag och i stället lägre skatt, indragna medborgarskap m.m. Självfallet har de fått motstånd, vilket var väntat.

Min spådom har besannats, fast det tog nästan tre år. Snart kommer nog även andra med förslag i samma ämne. Folkpartiet (som ligger risigt till i opinionen) kommer nog härnäst?

Tillägg den 28 januari: Ojdå, jag besannades fortare än jag kunde ana. I dagens DN har folkpartiklarna en debattartikel där man kommer med en del förslag när det gäller integrationen. Se länken nedan. Jag hade ingen aning om detta.
http://www.dn.se/debatt/effektivare-integration-med-forsorjnings-och-sprakkrav/

Centern, som vill riva alla gränser, kom med sitt inspel häromdan. De vill att den som erbjuder asylboenden även ska ordna svenskundervisning, sysselsättning m.m. Nu väntar vi bara på M så har hela Alliansen visat sina kort. Sen återstår bara för dem att sy ihop något gemensamt som de kan visa upp inför valet 2018.

Det ska även bli intressant att se hur den samarbetande 38-procentsregeringen möter detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...