11 maj 2011

Båtutflyktande veteraner på kanalfärd


I måndags klev 48 förväntansfulla RSV-Veteraner (inklusive en del medföljande) på en buss vid Cityterminalen i Stockholm, som efter viss irrfärd tog sig ut på stora vägen söderut från stan. Målet var Notholmen utanför Eskilstuna, där Hjälmare kanal mynnar ut i Hjälmaren.

Väl framme vid kanalen - fast något försenad - bordade man utflyktsbåten "Gustav Lagerbielke" som tillsammans med systerfartyget "Thor" i olika rutter fraktar turister fram och tillbaka över både Hjälmaren och Mälaren och via Hjälmare kanal. Vädret var det bästa tänkbara med värme och strålande sol. Under kanalfärden bjöds på en välsmakande laxlunch och de som ville kunde ta ett glas vin därtill.

Under kanalfärden passerade man totalt nio slussat, som alla öppnades med handkraft av en slussvakt som åkte med bil längs kanalen, för att vara framme i tid vid slussarna för att släppa fram "Gustaf Lagerbielke". Två vägbroar passerades också, den ena vid Värhulta och den andra strax innan kanalens slutstation vid Gravudden. När den bron öppnades fick biltrafiken på Europavägen tillfälligt ta en paus.

Vid Gravudden, där kanalen mynnar ut i Arbogån, väntade bussen som tog sällskapet tillbaka till Stockholm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...