20 maj 2010

Verket fortsätter att öka internbyråkratin

I dagens tidning finns också en platsannons från Skatteverket. Med stora rubriker söker man "Affärschef" och "Processansvarig". Alltså två tillsättningar med löner som inklusive pålägg kostar bortåt 1,5 - 2 miljoner per år. Och båda befattningarna ska bara jobba invärtes med att hålla den interna byråkratin vid liv.

Affärschefen ska vara kund- och affärsorienterad för personalenheten vid verksamhetsstöd i Solna. Processutvecklaren ska utveckla de interna processerna hos verksamhetsstöd.

Nä, det är nog dags för nya verksledningen att skicka ut signaler om att "leka-affär"-modellen ska avvecklas och stoppa all utökning av internbyråkratin. Det är ju trots att skattebetalarnas pengar det handlar om.

6 kommentarer:

  1. Idag ligger en blänkare på intranätet om en blivande kommunikationsdirektör..

    SvaraRadera
  2. Ja, även den tjänsten kanske är onödig att tillsätta då det inte finns några pengar att använda till information. Kan man inte kommunicera ordentligt så behövs kanske ingen chef?

    SvaraRadera
  3. Man ska komma ihåg att det här inte bara drabbar Skatteverket. Hela den här karusellen och lekstugan innebär att Kronofogden har fått säga upp baspersonal p.g.a. kostnaderna för just VE. Det är sorgligt att se hur skattemedlen används på detta sätt i sandlådan i Solna.

    SvaraRadera
  4. Nej och frågan är i vilken riktning man ska rikta kommunikationen, inåt eller utåt? vad är viktigast och vad är man bäst på?

    SvaraRadera
  5. Nu kanske du blir lite glad, VE ska föras tillbaka till HK igen och vi ska inte leka lika mycket affär längre. Vi fick den infon från nya verksledningen igår, tisdag.

    SvaraRadera
  6. Jaha, beskedet kom fortare än jag väntat mig. Det visar ju på handlingskraft hos nya ledningen. Ingen gillade ju "leka-affär"-modellan, men ingen sa nåt till Mats. Det var som kejsarens nya kläder...

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...