27 maj 2010

Skatteverket ska sluta "leka affär"

Skatteverkets nye generaldirektör berättade vid ett stormöte för några dagar sedan att han tänker avveckla den interna beställar-utförarmodellen i sin nuvarande form. Utförarsidan - som kallas verksamhetsstöd och har egen logga - kommer att läggas samman med huvudkontoret.

Att detta ställningstagande gjordes så snabbt kom som en överraskning för mig - och säkert för många andra också. Det var nog uppbenbart för honom att en minskning av den interna byråkratin var nödvändig för att få ekonomin i balans om ett år.

Samtidigt berättade han att han inte tänker köpa E-delegationens förslag (en delegation som leds av hans företrädare Sjöstrand) när det gäller Skatteverkets framtida roll i flera av de frågor som E-delegationen avhandlar. Två kraftiga smällar på kinden till verkets förre generaldirektör på en gång.

Jaja, det ska bli spännande att följa den fortsatta förändringen på verket. Och se hur avvecklingen av "affärsleken" kommer att gå till mer i detalj och vad som kommer i stället. Jag kan tänka mig att en del kappvändande chefer, som tidigare inte vågat kritisera "affärsleken, försöker öka sina maktområden. Det blir väl som i verkligheten, de starka vinner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...