31 december 2012

Försäkringskassan slår till

Försäkringskassan har hittills inte varit en särskilt populär myndighet i folks ögon utan hamnat i bottenläge tillsammans med Arbetsförmedlingen i olika mätningar. Skatteverket däremot placerar sig alltid högre upp, vilket kassans folk har svårt att förstå.

Nu verkar det som om kassan ska försöka förbättra sin dåliga image. Dagens tidningar innehåller en helsidesannons från kassan som är fylld av humor. Budskapet är att blankett FK 7410 återkallas. Blanketten heter "Intyg om barns frånvaro" även kallad "Vabbintyget" och som föräldrar som "vabbar" har måst fylla i. Nu försvinner den, förmodligen sörjd och saknad av ingen.

Annonsen är annorlunda och med kul text. Läs den. Den är gjord av fina (och dyra) reklambyrån Lowe Brindfors. Grattis till copywritern!

Men jag skulle inte bli förvånad om kassan får skit även för detta tilltag. Så här kan väl inte en statlig allvarlig myndighet uttrycka sig? Sen finns även risken att upphandlingen av reklambyrån skett med en eller annan försummelse av de statliga byråkratiska upphandingsreglerna vilket kan leda till nya påhopp på kassan.

Grattis - i alla fall - till Försäkringskassan! Ni är nog på rätt väg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...