12 december 2012

Bergslagsflaggan som pin och dekal

Nu kan du köpa Bergslagsflaggan som pin eller dekal. En pin, som du kan fästa på din rock, blus, tröja eller kavaj, kostar 25 kr. En dekal att sätta på t.ex. bilen i formatet ca 60 x 80 mm får du för 20 kr. En fasadflagga (70 cm) utan stång kostar 150 kr. En stor flagga finns i två storlekar. Den som passar för en stång som är 9-10 meter hög kostar 450 kr (240 cm) och den för en stång som är 12 meter kostar 540 kr (300 cm).

Pins, dekaler och flaggor köper du hos Stråssa By som har ensamrätten att sälja Bergslagsflaggan, tfn 0581-430 60 (Rune Andersson). Du kan även skicka din beställning till strassaby@hotmail.com.

Flaggans färger symboliserar de naturtillgångar som en gång skapade Bergslagens storhetstid. Det gröna står för skogen, det svarta för malmen, det blå för vattenkraften och det orangea för elden.

Det gula korset symboliserar jordbruket, som alltid funnits mer eller mindre i Bergslagen. Utformningen som en korsflagga med det gula korset och det blåa fältet knyter an till den svenska nationsflaggan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...