17 december 2012

Nya uppgifter för Skatteverket?

Skatteverkets förre generaldirektör Mats Sjöstrand som utrett länsstyrelsernas framtid har nu lämnat sin rapport. Han föreslår att antalet minskas från 21 till 11 men att länen blir kvar som de är i dag samt ett de nya länsstyrelserna ska ha ett kontor i varje län. Besparingen blir 300 miljoner kronor har han räknat ut.

Antalet landshövdingar minskar om hans förslag genomförs. Vart ska avsuttna statsråd och andra toppolitiker då ta vägen?

Mats Sjöstrand vill även att den statliga lönegarantin flyttas från länsstyrelserna till Skatteverket. Den uppgiften är jag övertygad om att verket kommer att klara med glans, precis som allt annat verket fått ta hand om under årens lopp.

En av de senaste uppgifterna verket fick var utfärdandet av id-kort. Det leder osökt till tanken att verket även snart får ta hand om passen. Polisen vill slippa den uppgiften. Ett lämpligt tillfälle för polisen att bli av med passen är nog i samband med omorganisationen till en enda  rikstäckande polismyndighet som ska vara klar inom några år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...